Menü

Legfrissebbek

Túrós pite

pic

Hozzávalók:

A tésztához:
45 dkg liszt
25 dkg Ráma margarin
1 db tojás
3 dkg élesztő
7 dkg cukor
1 dl tejföl
1 db tojás a tészta megkenéséhez
csipet só
A töltelékhez:
50 dkg túró
5 dkg mazsola
1 db citrom reszelt héja
15 dkg porcukor
2 db tojás
1 csg vaníliás cukor
1 dkg vaníliás pudingpor

 

Elkészítés:

A margarint a liszttel elmorzsoljuk. Az élesztőt a tejfölben elkeverjük, majd a tojássárgájával, a cukorral és a sóval együtt a liszttel összedolgozott margarinhoz adjuk. Meggyúrjuk a tésztát, majd fél órát hűvös helyen pihentetjük. A tésztát megfelezzük. Az egyik felét a tepsinek megfelelő méretre nyújtjuk, belefektetjük a tepsibe és rákenjük a tölteléket. A másik kinyújtott tésztalapot ráhelyezzük, és villával megszurkáljuk. Az egész tojást és a megmaradt fehérjét felverjük, majd ezzel megkenjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180º-on (légkeveréses 165º) pirosra sütjük. (kb 20-25 perc) Túrótöltelék: A túrót a tojások sárgájával és a porcukorral együtt botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a megmosott és lecsöpögtetett mazsolát, vaníliás cukrot, pudingport, citromhéjat, majd az egészet elkeverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét.