Menü

Legfrissebbek

Darázsfészek

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
40 dkg liszt
1 db tojás
2 dkg élesztő
7 dkg margarin
5 dkg cukor
1,5 dl langyos tej
reszelt citromhéj
a töltelékhez:
15 dkg cukor
10 dkg margarin
20 dkg darált dió
a kenéshez:
1 db tojás
nagy szemű kristálycukor
az öntéshez:
1 dl tej
5 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor

összesen: 5068 kcal

 

 

Elkészítés:

Az élesztőt fél dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a tésztához való anyagokkal összegyúrjuk,. A jól kidolgozott tésztát kb. egy órát kelesztjük. Közben töltelék hozzávalóit kikeverjük. Ha a tészta megkelt, gyengén átgyúrjuk, és fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és megkenjük a diós töltelékkel. A tésztát felcsavarjuk, majd 3 cm széles szeletekre vágjuk.  A tekercseket - egymástól kissé távolabb - sütőpapírral vagy szilikonlappal kibélelt tepsibe fektetjük, tetejüket felvert tojással megkenjük, nagy szemű kristálycukorral megszórjuk, majd 50 fokos sütőben további félórát kelesztjük. Kelesztés után a sütő ajtaját nem nyitjuk ki, a hőfokot 180 fokra állítjuk, és a süteményt aranysárgára sütjük. Ha a tészta megsült meglocsoljuk a tej, cukor és vaníliás cukor keverékével, és a tésztát még pár percig a sütőben hagyjuk.