Menü

Legfrissebbek

Málnatorta

pic

Hozzávalók:

a piskótához:
3 db tojás
3 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál finomliszt (vagy 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál étkezési keményítő
a krémhez:
40 dkg málna
4 dl habtejszín
2 tasak Oetker habfix
4 evőkanál porcukor
1 doboz málnajoghurt
25 dkg mascarpone sajt
1 tasak Oetker zselatinfix
1/2 tasak málna- vagy eperízű pudingpor
2 evőkanál kristálycukor
2,5 dl tej
2 evőkanál málna- vagy eperlekvár
1 tasak piros tortazselé
tejszínhab a díszítéshez

 

 

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet (keményítőt), majd végül óvatosan, nehogy összetörjük, belekeverjük a tojásfehérjét. Sütőpapírral kibélelt 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük, és 180 fokos (légkeveréses 165 fok) sütőben megsütjük. Ha a piskóta kihűlt, kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt. A tortaformát elmossuk, kibéleljük folpackkal, és visszahelyezzük bele a piskótaalapot. 10 dkg málnát a joghurttal összeturmixoljuk. A fél tasak pudingporból a tejjel, valamint két evőkanál kristálycukorral a tasakon lévő leírás szerint, sűrű pudingot főzünk, melyet kihűtünk.  A habtejszínt két evőkanál porcukorral és a habfixszel kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot a mascarponéval, két evőkanál porcukorral, a joghurtos málnapürével krémesre kikeverjük, hozzáadjuk a zselatinfixet, végül óvatosan belekeverjük a tejszínhabot. A piskótaalapot a lekvárral megkenjük, rásimítjuk a málnakrém felét, megszórjuk 10 dkg málnával, majd rátesszük a krém másik felét. A krém tetejét egyenletesre elsimítjuk, és kb. 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit megdermedjen. A tortazselét az előírás szerint elkészítjük. A megdermedt tortát a hűtőből kivesszük, tetejét a maradék 20 dkg málnával díszítjük, és leöntjük a zselével. Visszatesszük a hűtőbe újabb  2-3 órára. (Legjobb a tortát előző nap elkészíteni.)  A tortát tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.