Menü

Legfrissebbek

Meggyes lepény

pic

Hozzávalók:

0,5 kg meggy
5 db tojás
5+1 dkg Ráma margarin
6 evőkanál kristálycukor
5+1 evőkanál liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
1db citrom reszelt héja
1 csapott teáskanál sütőpor
csipet só
a szóráshoz porcukor
összesen: 1896 kcal

 

 

 

Elkészítés:

A meggyet megmossuk, kimagozzuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat 5 dkg margarinnal és a cukorral, habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk az 5 evőkanál liszttel elkevert étkezési keményítőt, reszelt citromhéjat, sütőport és  sót, végül óvatosan hozzákeverjük a tojások keményre felvert habját. A masszát egy magasabb falu - a maradék margarinnal kikent, maradék liszttel meghintett - tepsibe öntjük, és megszórjuk a kimagozott, lecsepegtetett meggyel. 180 fokot (légkeveréses 165 fok) sütőben megsütjük (kb. 30-35 perc). Kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.