Menü

Legfrissebbek

Epertorta sütés nélkül

pic

Hozzávalók:

2 csomag babapiskóta
40 dkg eper
3 pohár epres joghurt
4 dl habtejszín
2 csomag habfix (20 g)
2 csomag zselatinfix 40 g)
1 csomag piros tortazselé
10 dkg porcukor
2 dl tej
1 pohárka rum

 

 

Elkészítés:

Az epret kicsumázzuk, megmossuk, és kb. 15 dkg-ot apró kockára vágunk belőle. A habtejszínt robotgéppel kemény habbá verjük - mikor a hab kezd összeállni, akkor szórjuk bele a habfixet, felhasználásig hűtőbe tesszük. (A habtejszín mindig hideg legyen, és a robotgépet alacsony fordulatszámra állítsuk.) A joghurtot és a zselatinfixet robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a porcukrot, és alacsony fokozaton összekeverjük. Ehhez a joghurtos krémhez óvatosan hozzákeverjük a kockára vágott epret és a felvert tejszínt. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a rumot. Egy kisebb tortaforma (kb. 20 cm átmérőjű) oldalát és alját a rumos tejbe mártogatott babapiskótával kibéleljük, rátesszük az eperkrém felét, majd egy sor mártogatott babapiskóta, majd a krém másik fele következik. A krémet elsimítjuk, és a torta tetejét szeletekre vágott eperszemekkel kirakjuk és a tortát a hűtőbe tesszük. A tasakon lévő előírás szerint  elkészítjük a zselét, amit a torta tetejére öntünk.  Két-három órán keresztül a hűtőben dermesztjük, de legjobb előző nap elkészíteni.