Menü

Legfrissebbek

Oroszkrémtorta (sütés nélkül)

pic

Hozzávalók:

10 dkg mazsola
1 dl rum
15 dkg kristálycukor
1 db tojássárgája
1 dl tej
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg vaj
6 dl tejszín
1 evőkanál zselatin
0,5 dl víz
kb. 25-30 db babapiskóta
20 dkg cukrozott gyümölcs
1 tasak habfix
1 evőkanál porcukor

 

Elkészítés:

A mazsolát leöblítjük és rumba áztatjuk. A cukrot a tojássárgával alaposan kikeverjük, a tejjel felengedjük, és gőz fölött kevergetve sűrű krémmé főzzük. A gőzről levéve vaníliás cukorral ízesítjük, és ha kihűlt, a vajjal habosra keverjük. A mazsolát leszűrjük, és a rumot is a krémbe dolgozzuk. A zselatint a fél deci hideg vízben simára keverjük, majd langyosra hűtve a krémbe szűrjük. A tejszín felét habbá verjük, és ezt is a krémbe forgatjuk. A cukrozott gyümölcsöt apró kockára vágjuk. Egy 22 cm átmérőjű, kerek tortaformát sütőpapírral/folpackkal kibélelünk, hideg vízzel kiöblítünk. Az aljára egy sor babapiskótát fektetünk, cukrozott gyümölccsel és mazsolával megszórjuk. Erre krémet simítunk, majd rá ismét babapiskóta, cukrozott gyümölcs, mazsola kerül. Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalókból tart, a tetejére babapiskóta kerüljön. Két órára a hűtőszekrénybe tesszük, majd a tortát tálra borítjuk, a papírt/fóliát lehúzzuk róla. A maradék tejszínt a habfixxel és a porcukorral habbá verjük, és a tortát bevonjuk vele. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
(Terefere újság receptje nyomán)