Menü

Legfrissebbek

Túrókocka

pic

Hozzávalók:

1 doboz sárgabarack befőtt (850 ml)
25 dkg kristálycukor
25 dkg vaj/margarin
5 db tojás
csipet só
40 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
1/2 kg túró
1 citrom reszelt héja
2 dl tejszínhab
1 zacskó habfix
1 flakon tejszínhab spray
vanília aroma vagy 2 zacskó vaníliás cukor
csokireszelék/csokidara, porcukor

 

Elkészítés:

A lecsöpögtetett befőttet kockákra vágjuk. A kristálycukrot, a vajat / margarint és a csipet sót robotgéppel teljesen habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a felét hozzáadjuk a tojásos masszához. Belekeverünk 25 dkg áttört túrót, majd hozzászitáljuk a maradék lisztet, és végül belekeverjük a barackot. A keveréket kikent és kilisztezett (kb. 32x38 cm-es) tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 25-30 percig sütjük. A maradék túrót áttörjük, a citromhéjjal, ízlés szerint porcukorral ízesítjük. A tejszínt először félkemény, majd  a habfix hozzáadásával kemény habbá verjük, és óvatosan a túróhoz keverjük. A krémet a tésztára simítjuk. A süteményt 24 kockára vágjuk. Tálaláskor a túróskocka tetejére a tejszínhab sprayből habrózsát nyomunk, és csokireszelékkel vagy darával díszítjük.  

("Tina konyha" receptje nyomán)