Menü

Legfrissebbek

Brownie dupla csokis

pic

Hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé
3 dkg kakaópor
30 dkg porcukor
4 db tojás
10 dkg vaj
1 fiola vanília aroma (vagy 1 rúd vanília)
15 dkg liszt
1/2 stampedli rum
csipet só
a csokimázhoz:
5 dkg vaj
2 dkg kakaópor
1/2 fiola vaníliaaroma (vagy 1 rúd vanília)
15 dkg porcukor
1 teáskanál víz
2 teáskanál méz
1/2 kávéskanál ecet (hogy a máznak szép fénye legyen)


 

Elkészítés:

A vajat és az összetördelt étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk. A porcukrot elkeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a vanília aromát, az olvasztott csokit és a vajat, majd a liszttel elkevert kakaóport és a sót. A jól kikevert masszát egy sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt, kb. 18*24 cm-es tepsibe öntjük, és 170 fokra (légkeveréses) előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a csokimázat. A vajat cukorral, vízzel és mézzel, vízgőz felett megolvasztjuk. A tűzről levéve belekeverjük a kakaóport, a vaníliát és végül az ecetet. A mázat a kihűlt tésztára kenjük, és ha megdermedt, a süteményt forró vízbe mártott késsel kockákra szeleteljük.