Menü

Legfrissebbek

Nektarinos kagyló

pic

Hozzávalók:

1 dl. víz
8 dkg. vaj
11 dkg. liszt
5 db. tojás
1 tasak főzés nélküli vanília krémpor
tej
2-3 db. nektarin
csipet só

 

Elkészítés:

A vizet a sóval és a vajjal felforraljuk. Ha forr, egyszerre belekeverjük a lisztet és lassú tűzön addig pirítjuk (kb. 2-3 perc), amíg a massza az edény falától elválik. Levesszük a tűzről, belekeverünk 1 db tojást, és hagyjuk egy kicsit kihűlni. Áttesszük egy keverőtálba, és egyenként nagyon jól eldolgozzuk benne a többi tojást. A masszának egy kicsit folyós állagúnak kell lenni, ezért ha szükséges, tehetünk bele még egy tojást.  A fakanállal nagyon jól kikevert fánk alapból kb. 5 cm átmérőjű korongokat kanalazunk - egymástól jó távol, mert a tészta sülés közben megnő – a sütőpapírral vagy szilikonlappal kibélelt tepsibe. Közben a sütőt 200°C-ra előmelegítjük, és a forró sütő aljára egy vízzel teli edényt állítunk. A korongokat a sütőben kb. 25-30 percig aranysárgára sütjük. (Figyelem: sütés közben a sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik!) A megsült korongokat kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A krémpor tasakján leírtak szerint a szükséges mennyiségű tejjel elkészítjük a vaníliakrémet.  Az időközben kihűlt és homorú alakúvá vált korongok aljára vaníliakrémet teszünk és ráhelyezzük a szeletekre vágott nektarint. Tálaláskor tejszínhabbal kínáljuk.