Menü

Legfrissebbek

Bécsi túrós palacsinta 2

pic

Hozzávalók:

25 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
4 dl tej
1 dl ásványvíz
2 db tojás
csipet só
a töltelékhez:
25 dkg túró
8 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
2 db tojás
ízlés szerint: reszelt citromhéj, mazsola
a sütéshez:
kevés olaj és vaj
az öntethez:
2 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
6 dkg cukor
2 dl tej

 

 

Elkészítés:

1 dl cukros, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd egy tálban összekeverjük a tojások sárgájával, és hozzáadjuk a lisztet, maradék tejet, valamint az ásványvizet. A tojásfehérjéket pici sóval habbá felverjük, és óvatosan a palacsintatésztába forgatjuk. Kb. negyedórát pihentetjük, majd kiolajozott palacsintasütőben a palacsintákat kisütjük. Amíg a palacsintatészta pihen, elkészítjük a túrótölteléket. A tojásfehérjéket pici sóval habbá verjük. A t9bbi hozzávalót összekeverjük, majd a fehérje habot óvatosan hozzávegyítjük. A túrókrémmel a palacsintákat megtöltjük. Kivajazunk egy hőálló tálat, és megtöltjük félbevágott palacsintákkal, amit úgy helyezünk el, hogy kissé fedjék egymást. Közben 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A palacsintákat az elkevert öntettel meglocsoljuk, és a sütőben pirosra sütjük.