Menü

Legfrissebbek

Hájas tészta

pic

Hozzávalók:

az alaptésztához:
60 dkg liszt
2 db tojás sárgája
2 evőkanál tejföl
tej
pici só
a hájas krémhez:
20 dkg liszt
60 dkg tisztított, darált háj
a töltelékhez:
kedvünk szerint szilvalekvár, gesztenyekrém, dió, stb.

 

 

 

Elkészítés:

Az alaptésztát kellő mennyiségű tejjel összegyúrjuk. (Lágyabb, de nem ragadós, rétestészta keménységű tészta legyen.) Egy félórára félretesszük pihenni. Közben a 20 dkg lisztet a hájjal kikeverjük, és 3 gombócra osztjuk. Ha megpihent a rétestészta, vékonyra kinyújtjuk, és az egyik adag hája a tésztára kenjük. Hajtogatjuk, majd félórát pihentetjük. Ugyanígy teszünk a másik két adag hájjal is. Végül 3 mm vékonyra kinyújtjuk. Négyzetekre szeleteljük, és a négyzetek közepére egy kiskanál tölteléket teszünk. Félbehajtjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. 220 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (Hamar megsül!) Még melegen porcukorral meghintve tálaljuk.