Menü

Legfrissebbek

Limoncellós tiramisu

pic

Hozzávalók:

1 kiskanál zselatinpor
0,5 dl víz
4 db tojássárgája
10 dkg cukor
3 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
2 db lime héja és leve
20 dkg babapiskóta
a sziruphoz:
2 dl limoncelló likőr
1 db lime leve

 

Elkészítés:

A krémhez megduzzasztjuk a zselatint a fél deci hideg vízzel, majd mikróban forróra melegítjük. A tojássárgáját kézi habverővel elkeverjük a cukorral, a tejszínt felforraljuk. A tejszínt hozzákeverjük a cukros sárgájához, majd újra visszatesszük a tűzre. Ügyeljünk rá, hogy ne forrjon fel. Hozzákeverjük az oldott zselatint, végül kihűtjük. Hűtőszekrénybe tesszük, amíg megdermed a krém, ekkor robotgéppel simára keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a lime levét és héját. Poharakba rétegezzük, alulra limoncellos, lime-os lébe mártott babapiskóta kerül, erre krémet teszünk, majd ismét a megmártott babapiskótát, végül krémmel befedjük. Lime szeletekkel, esetleg mentalevéllel díszítjük.
(Story magazin)