Menü

Legfrissebbek

Almás pite

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
4 db tojás sárgája
1 kiskanál cukor
0,5 dl tej
3 dkg élesztő
a töltelékhez:
1,5 kg alma
4 dkg vaníliás pudingpor
ízlés szerint: kristálycukor, őrölt fahéj
a szóráshoz:
zsemlemorzsa, porcukor
a lekenéshez:
felvert tojás

 

 

Elkészítés:

A tojás sárgákat a margarinnal habosra kikeverjük, hozzáadjuk a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt és apránként a lisztet. Összegyúrjuk és két részre osztjuk. A peremes tepsit kikenjük, az egyik tésztagombócot kinyújtjuk, és a tepsibe simítjuk. Megszórjuk zsemlemorzsával, Rátesszük az almatölteléket, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. Letakarva, 2-3 órát kelesztjük, majd a tészta tetejét a felvert tojással lekenjük. Villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. (Ha a teteje nagyon pirulna, alufóliával takarjuk le.) Porcukorral meghintve tálaljuk.