Menü

Legfrissebbek

Kávékrémes sütemény

pic

Hozzávalók:

a piskótához:
17,5 dkg vaj
2,5 dl tej
20 dkg cukor
3 db tojás
4 teáskanál instant kévé
1 evőkanál forró víz
22,5 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
a  krémhez:
50 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
1 dl erős fekete kávé (instant kávéporból)
1/2 tasak zselatinfix
4 evőkanál porcukor
a tetejére:
2 evőkanál keserű kakaópor

 

 

Elkészítés:

A puha vajat a  cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és tovább keverjük. A lisztet összeszitáljuk a kávéval, és a sütőporral. A tojásos-vajas krémhez öntjük a tej felét, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztes keverék felét is. Ezután beletesszük a maradék tejet és lisztet, majd addig keverjük, amíg teljesen homogén lesz. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 165 fokra előmelegített sütőben kb. 75 percig sütjük. Kivesszük, rácson kihűtjük. A krémhez a tejszínt habbá verjük, hozzáadunk 4 evőkanál porcukrot. A mascarponéhoz  hozzáadjuk az 1dl erős kávét, kézi habverővel jól összedolgozzuk. A két krémet összeöntjük, belekeverjük a zselatinfixet, és a piskótára kenjük. Hűtőben dermesztjük minimum 2 órán  keresztül, tálalás előtt a tetejét kakaóporral megszórjuk.
(Nők Lapja)