Menü

Legfrissebbek

Szilvás párna

pic

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
50 dkg szilva
1/2 csomag vaníliás pudingpor
5 evőkanál kristálycukor
1 mokkás kanál őrölt fahéj
1 kiskanál rum (vagy kevés rumaroma)
a kenéshez:
1 db tojás

 

Elkészítés:

A szilvát kimagozzuk, félbevágjuk. A cukrot karamellizáljuk, ha elkészült hozzáadjuk a szilvát, fahéjat, kb. 1/2 dl vizet, és puhára pároljuk. A pudingport kevés vízzel csomómentesre keverjük, és besűrítjük vele a karamelles szilvát. A leveles tésztát a papíron hagyva kitekerjük. (A mélyhűtött leveles tésztát téglalap alakúra nyújtjuk.) A közepére hosszában ráhalmozzuk a kihűlt szilvát. A tészta két oldalát ferdén bevagdossuk. Ezekkel a csíkokkal fonatszerűen betakarjuk a szilva tölteléket. A papírral együtt 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, tetejét felvert tojással lekenjük, és kb. 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.