Menü

Legfrissebbek

Churros csokiszósszal

pic

Hozzávalók:

2,5 dl víz
4,5 dkg cukor
9 dkg vaj
1 csipet só
15 dkg finomliszt
2 db tojás
a forgatáshoz:
10 dkg kristálycukor
2 teáskanál fahéj
a sütéshez:
4 dl napraforgó olaj
a csokiszószhoz:
13 dkg étcsokoládé
2 evőkanál vaj
125 ml habtejszín

 

Elkészítés:

A vizet, cukrot és a vajat gyakori kevergetéssel felforralju8k. Mikor forrni kezd, takarékra vesszük, és hozzáadjuk a lisztet, amit aztán intenzív keveréssel eldolgozunk, amíg egy gombóccá összeállva elválik az edény falától. Az edényt lehúzzuk a tűzről, és a tésztát hagyjuk egy pár percet hűlni, majd hozzádolgozzuk a két tojást. Az egyneművé elkevert tésztát csillagcsövű habzsákba töltjük. Olajat forrósítunk, és 10-12 cm hosszú tésztarudakat nyomunk bele a habzsákból. Mikor a rudacskák alja aranybarnára sült, megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is készre sütjük. A kristálycukrot a fahéjjal összekeverjük, és meghempergetjük benne a churros fánkokat, amiket a csokiszószba mártogatva fogyasztunk el. A csokiszószhoz a vajat, csokoládét és a habtejszínt lábasba öntjük, egyneműre kikeverjük, esetleg ízesítjük egy kevés narancslével, vagy reszelt narancshéjjal.