Menü

Legfrissebbek

Szivárványtorta

pic

Hozzávalók:

az 5 lapos tortához:
5x2 db tojás
5x14 dkg cukor
5x18 dkg liszt
5x75 ml olaj
5x75 ml tej
5x6 gr sütőpor
5x1/2 kiskanál (sárga, piros, kék, zöld színű) ételfesték
a krémhez:
2 db citrom reszelt héja
2-3 db citrom leve
50 dkg mascarpone
10 dkg vaj
1 tasak Gála vaníliás pudingpor (nem főzős)
ízlés szerint porcukor
a díszítéshez:
4 dl Hulala cukrászhab
koktél cseresznye

 

 

 

Elkészítés:

Az öt tortalapot külön-külön sütjük meg egy kb. 24 cm-es, kapcsos tortaformában. A tortaformát kivajazzuk, az aljára pedig sütőpapírt vágunk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és a lapot kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ha a lap kihűlt a tetejét egyenesre vágjuk. 
1-1 lap elkészítése:
A tojás sárgákat a cukor felével habosra kavarjuk, majd apránként hozzáadjuk az olajat és a tejet, elkeverjük a sütőporos liszttel, a maradék cukorral, végül óvatosan belevegyítjük a habbá vert tojásfehérjét, és az egyik színű ételfestéket. A formába simítjuk, és készre sütjük. Ugyanígy járunk el a többi lap esetében is, csak az ételfesték színe változik. (Az 5. lapba nem teszünk színezéket.)
A krémhez:
A citromok lereszelt héját elkeverjük a mascarponével. A leírás szerint elkészítjük a vanília pudingot, és a porcukorral habosra keverjük a vajat. Végül váltogatva a vajhoz keverjük a mascarponét, pudingot, citromlevet. A tortalapokat egymásra rétegezve - alulra kerüljenek a sötétebb színek - megkenjük a citromkrémmel.  A cukrászhabot felverjük, és a torta tetejére, oldalára elsimítjuk, majd a tetejére habzsákból rózsákat nyomunk. A rózsák tetejére 1-1 koktél cseresznyét helyezünk, végül néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.