Menü

Legfrissebbek

Meggyyes párna

pic

Hozzávalók:

50 dkg készre nyújtott leveles tészta
30 dkg magozott meggy
1.5 evőkanál étkezési keményítő
1.5 evőkanál cukor
(esetleg néhány kanál mascarpone)
a kenéshez:
1 db felvert tojás
a szóráshoz:
porcukor

 

Elkészítés:

A tésztát kb. 15x10 cm-es téglalapokra vágjuk, egyik felét kb. 2 cm-enként bevagdossuk úgy, hogy a szélén 1-2 cm-es egybefüggő rész maradjon. A másik felére ráhalmozzuk a meggyel, keményítővel, cukorral, és a mascarponéval elkevert tölteléket. A tészta szélét kenjük meg felvert tojással, és hajtsuk rá a bevágott felét a töltöttre. Nyomkodjuk össze a széleket villával, és a tetejét kenjük meg a tészta tetejét is a tojással. 220 fokra előmelegített sütőben, aranysárgára sütjük, tetejét porcukorral hintjük meg.