Menü

Legfrissebbek

Gyümölcstorta

pic

Hozzávalók:

A tésztához:
1 bögre liszt
1/2 bögre kristálycukor
1/2 csg sütőpor
2 db. tojás
4 evőkanál étolaj
6 evőkanál tej
A díszítéshez:
friss vagy konzerv gyümölcs
1 tasak vanília krémpor
1 tasak színtelen tortazselé

 

Elkészítés:

A piskótatészta hozzávalóit robotgéppel jól összekeverjük, és margarinnal kikent, liszttel meghintett sütőformában aranysárgára sütjük (légkeveréses sütő 165C°). A formában langyosra hűtjük, és egy nagyobb süteményes tálra borítjuk.  A tasakon lévő előírás szerint elkészítjük a vaní-liakrémet, és a kihűlt piskótára öntjük. A gyümölccsel/gyümölcsökkel feldíszítjük a tortát, és leöntjük - az előírás szerint megfőzött - tortazselével. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy a zselé megdermedjen. Tejszínhabbal tálaljuk.