Menü

Legfrissebbek

Mákos krémes 2

pic

Hozzávalók:

a mézes lapokhoz:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 evőkanál méz
7 dkg vaj vagy margarin
2 db tojás
1 kiskanál szódabikarbóna
a piskótához:
15 dkg cukor
15 dkg liszt
6 db tojás
3 evőkanál víz
0,5 dl olaj
1/2 tasak sütőpor
10 dkg darált mák
a krémhez:
1 tasak dr Oetker házi krémes krém
8 dl tej

 

Elkészítés:

A mézeslap hozzávalóit jól összedolgozz8uk, két részre osztjuk. A lapokat kisebb gáztepsi méretűre (kb. 28x32 cm) nyújtjuk, majd a levajazott, liszttel leszórt tepsi hátoldalán, 180 fokon, kb. 8-10 perc alatt világos barnára sütjük.
A mákos piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a darált mákkal kikeverjük. A fehérjéket a maradék cukorral habbá verjük, és óvatosan, apránként belekeverjük a mákos masszába a sütőporral elkevert liszttel együtt. Ugyanazt a tepsit, amin a mézeslapokat sütöttük kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a piskótamasszát, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. (tűpróba) A vaníliakrémet a tasakon lévő leírás alapján elkészítjük. Az egyik mézeslapot megkenjük a krém felével, rátesszük a mákos piskótalapot, erre a krém másik felét, majd a második mézeslappal befedjük. Tálaláskor a tetejét porcukorral megszórjuk. (Jobb csak másnap felvágni, hogy a mézeslapok kissé megpuhuljanak.)