Menü

Legfrissebbek

Csíkos kalács

pic

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
3 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő
12 dkg porcukor
5 dkg olvasztott vaj
1 db tojás
3 evőkanál kakaópor
a kenéshez:
1 db tojás sárgája

 

 

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval (a kakaópor kivételével) alaposan kidagasztjuk a tésztát. Kétfelé vesszük, az egyik felébe belekeverjük a kevés vízzel elkevert kakaóport. Mindkét tésztát langyos helyen, letakarva, duplájára kelesztjük. Ha megkelt a fehér és a kakaós tésztát is kettéosztjuk. Az egyik fehér tésztagombócot kinyújtjuk, ráhelyezzük az egyik kinyújtott kakaós tésztát, és feltekerjük. Enyhén kiolajozott formába tesszük. Ugyanígy készítjük el a másik kalácsot is. Letakarva - legalább fél órát - újrakelesztjük, majd felvert tojássárgával lekenjük. Előmelegített sütőben 165 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük.