Menü

Legfrissebbek

Mandulakrémes piskótatekercs

pic

Hozzávalók:

a piskótához:
8 db tojásfehérje
6 db tojássárgája
3+3 evőkanál kristálycukor
1  tasak vaníliás cukor
6 evőkanál liszt
1/2 tasak sütőpor
1 evőkanál kakaópor
krémhez:
4 dl tej
3 evőkanál kristálycukor
1 tasak  tejszínes pudingpor
1 evőkanál mandula aroma
20 dkg vaj
porcukor
1 kupica amaretto likőr

 

Elkészítés:

A tojásfehérjéket, 3 evőkanál hideg vízzel, csipet sóval, majd a 3 evőkanál cukorral nem túl kemény habbá verjük. A 6 db tojássárgáját a 3 evőkanál cukorral és az vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze a felvert fehérjéhez adjuk. Apránként belekeverjük a liszttel elkevert sütő- és kakaóport. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Nyirkos konyharuhára terítjük, a sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük. A krémhez a pudingport - a tasakon lévő utasítás szerint - a 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral megfőzzük. A vajat ízlés szerinti porcukorral, mandula aromával és amaretto likőrrel habosra keverjük. Ha a puding kihűlt, apránként belekeverjük a vajas masszába.  A piskótát a mandulakrémmel megtöltjük. Tetejét megkenhetjük a krémmel, vagy megszórhatjuk porcukorral.