Menü

Legfrissebbek

Cseresznyés pite

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
25 dkg liszt
5 dkg margarin
10 dkg porcukor
1/2 tasak sütőpor
1 db tojás
1 evőkanál méz
1 tasak vaníliás cukor
kb. 0,25 dl tej
a töltelékhez:
50 dkg cseresznye
10 dkg kristálycukor
1 kiskanál őrölt fahéj
1 marék zsemlemorzsa

 

 

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tészta kétharmadát köralakúra nyújtjuk, és egy kb. 24 cm átmérőjű piteformába helyezzük. A tészta alját zsemlemorzsával megszórjuk. Ráhalmozzuk a kimagozott, fahéjas cukorral elkevert cseresznyét. A maradék tésztából a pite tetejét berácsozzuk. 170 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.