Menü

Legfrissebbek

Húsgombóc leves

pic

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db TV paprika
1 cikk zellergumó
1 csokor zellerzöld
1 csokor petrezselyemzöld
csirke alaplé vagy 2 db leveskocka

1 evőkanál kacsazsír vagy olaj
só, bors, kacsazsír vagy olaj
cérnametélt
a gombóchoz:
50 dkg darált hús
1 db tojás
1 fej kicsi vöröshagyma
kevés kacsazsír  vagy olaj
só, bors, kevés zsemlemorzsa

 

Elkészítés:

A vöröshagymát félbevágjuk és a kacsazsíron (olajon) lapjára fektetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a karikára / kockára vágott sárga- és fehérrépát, zellergumót,  és összepirítjuk. Ezután felöntjük a csirkealaplével (vízzel + a leveskockával), és fűszerezzük. Ha felforrt beletesszük a TV paprikát, a petrezselyem- és zellerzöldet. A lángot takarékra vesszük, és amíg fő a leves, a darált húst összekeverjük a tojással, a fűszerekkel, a zsiradékon megpárolt, apróra vágott vöröshagymával, és kevés zsemlemorzsával. Jól összegyúrjuk, majd vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, melyeket a levesbe pottyantunk. Takarékon készre főzzük. Levesbetétként külön kifőzött cérnametéltet adunk hozzá.