Menü

Legfrissebbek

Tejfölös zöldbableves

pic

Hozzávalók:

1 üveg zöldbab
1 db kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 pohár tejföl
3 evőkanál olaj
2 evőkanál ecet
2 evőkanál liszt
1 csokor petrezselyem
só, pirospaprika
a levesbetéthez:
1 db tojás
liszt, só

 

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. Az olajon a vöröshagymát megfonnyasztjuk, rászórjuk a lisztet, melyet zsemleszínűre pirítunk. Hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, és néhány másodpercig együtt pirítjuk. Levéve a tűzhelyről belekeverjük a pirospaprikát, és felöntjük a zöldbab leszűrt levével. Hozzáöntünk még kb. 1,5-2 l vizet, sózzuk, és 20 percig főzzük. Ízesíthetjük füstölt kolbásszal, vagy füstölt szalonna bőrével is. A tojással, liszttel, pici sóval galuska sűrűségű tésztát kavarunk, és nokedli szaggatón a levesbe szaggatjuk. Beletesszük a zöldbabot, és az ecetet. Felforraljuk, a forró levessel, apránként  felhígítjuk a tejfölt és ezt is a leveshez keverjük, és egyet még forralunk rajta.