Menü

Legfrissebbek

Zöldborsóleves csirkeaprólékkal

pic

Hozzávalók:

1 csomag csirkeaprólék
1/2 kg zöldborsó
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db zöldpaprika
1 csokor petrezselyem
1 csokor zellerzöld
2 db leveskocka
1 evőkanál olaj
csipet cukor
só, őrölt bors


 

 

Elkészítés:

Az aprólékot tisztítás, mosás után annyi hideg vízben, amennyi jól ellepi, feltesszük főni. Ha felforrt, leszedjük a habot, hozzáadjuk a leveskockát, és kis lángon főzzük tovább, amíg megpuhul. Az olajba beletesszük a borsót, a karikára vágott répákat, csipet cukrot, sót, őrölt borsot, és néhány percig az olajon pirítjuk. Öntsünk alá kb. 2 dl vizet, tegyük bele a zellerzöldet és a zöldpaprikát, és főzzük félpuhára. Szűrjük le a csirkeaprólék levét, és öntsük hozzá a zöldborsós alaphoz. Főzzük a zöldségeket puhára, hintsük meg a levest apróra vágott petrezselyemmel, tegyük bele az aprólékot, és ha szükséges ízesítsük még sóval, őrölt borssal. Levesbetétként csigatésztát, daragaluskát, stb. főzzünk hozzá.