Menü

Legfrissebbek

Savanyú zöldbableves

pic

Hozzávalók:

50 dkg sárga hüvelyű zöldbab /lehet fagyasztott is/
1 fej vöröshagyma
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 csokor petrezselyemzöld
2 csapott evőkanál liszt
1 doboz tejföl
só, őrölt bors, pirospaprika, babérlevél
ízlés szerint ecet
kevés olaj

 

Elkészítés:

A sárga- és fehérrépát karikára vágjuk, a zöldbabot összevágjuk, és a felforrósított olajon folyamatosan kevergetve, megdinszteljük. A tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, majd felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Hozzáadjuk a megtisztított hagymát, sót, borsot, babérlevelet. Fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor a tejfölt a liszttel csomómentesre elkeverjük, felhígítjuk egy kevés forró levessel, és folytonosan kevergetve a forrásban lévő leveshez adjuk. 2-3 perc alatt készre főzzük, és ízlés szerinti mennyiségű ecettel savanyítjuk. Tálaláskor a tetejét vágott petrezselyemmel szórjuk meg.