Menü

Legfrissebbek

Kapros zöldbableves sertéshússal

pic

Hozzávalók:

40 dkg sertéshús (comb, lapocka)
25 dkg zöldbab
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
10 db zöldborsó
1 db vöröshagyma
1 db húsleveskocka
1 csokor kapor
2 dl tejföl
1/2 db citrom leve
só, bors, olaj

 

Elkészítés:

A felkockázott húst kevés olajon körbepirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, darabokra vágott zöldségeket. Pár percig dinszteljük őket. Felöntjük annyi vízzel, hogy a ragut bővel ellepje. Beletesszük a leveskockát. Lefedve főzzük, amíg a hús és a zöldségek is megpuhulnak. Hozzákeverjük a tejfölt és a felaprított kaprot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kevés citromlevet facsarunk hozzá. (Az eredeti receptben a sertéshús helyett 20 dkg pulykahús és 10 dkg füstölt sonka szerepel.)

(Meglepetés Konyha 2014/2.)