Menü

Legfrissebbek

Betyárleves

pic

Hozzávalók:

40 dkg sertéscomb
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg gomba
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
15 dkg vöröshagyma
3 dl tejföl
2 evőkanál liszt
1 evőkanál fűszerpaprika
1 csokor kapor
1 db paradicsom
2 evőkanál napraforgó olaj
só, bors


 

Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk. A húst, leveszöldségeket, gombát megtisztítjuk, majd a húst és zöldségeket kockákra, a gombát pedig nagyobb szeletekre vágjuk. Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd beledobjuk az apró darabokra vágott füstölt szalonnát  és a sertéshúst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, meghintjük a pirospaprikával és felöntjük vízzel. Ha a hús félpuhára főtt, beletesszük a zöldségeket, a paradicsomot és a gombát. Ha minden megpuhult, a liszttel kikevert tejföllel behabarjuk a levest, és hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. Kb. 10 percig alacsony lángon összefőzzük, majd a tetején tejföllel tálaljuk.