Menü

Legfrissebbek

Kertészlány leves

pic

Hozzávalók:

1 db. sárgarépa
1 db. fehérrépa
1 db. új karalábé
1 cikk zellergumó
1 cs. petrezselyem
1 cs. zeller zöld
3 db. gomba
1 marék zöldborsó
1 db. húsleveskocka
Cérnametélt
Só, bor, pirospaprika, liszt, olaj

 

Elkészítés:

A zöldségeket kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk.  Kevés olajat megforrósítunk, és a kockára vágott zöldségeket beletesszük, megsózzuk, borsozzuk és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.  Egy evőkanál liszttel, egy kávéskanál pirospaprikával, 2 mokkáskanál őrölt borssal megszórjuk. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük hidegvízzel, és ha felforrt beletesszük a húsleves kockát.  Hozzáadjuk a zeller zöldet és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.  Jól kiforraljuk, külön sós vízben kifőzött cérnametélttel tálaljuk.