Menü

Legfrissebbek

Palócleves 2

pic

Hozzávalók:

80 dkg sertéslapocka
50 dkg zöldbab
50 dkg burgonya
3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
2 db paprika
2 evőkanál liszt
2,5 l húsleves (lehet kockából is)
1 db citrom leve
2 pohár tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
2 db babérlevél
só, pirospaprika, őrölt bors, őrölt kömény
olaj
csipetke: ld. csipetke

 


 

Elkészítés:

A húst kisebb kockákra, a vöröshagymát apróra vágjuk. A vöröshagymát az olajon megdinszteljük. A tűzről félrehúzva rászórjuk a pirospaprikát, az őrölt köményt, a lereszelt fokhagymát és a kockára vágott húst. Kevés vizet aláöntve párolni kezdjük. Közben a babot megtisztítjuk, feldaraboljuk, a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk. Amikor a hús már majdnem puha, beletesszük a paradicsomot, a paprikát, a burgonyát, a babot, valamint a babérleveleket. Felengedjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak. A tejfölt a liszttel csomómentesre elkeverjük, és apránként a forró levessel felhígítjuk. Ezzel a habarással besűrítjük a levest. Végül belefőzzük a csipetkét, hozzáadjuk a citromlét, és meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel.