Menü

Legfrissebbek

Sárgabarack krémleves

pic

Hozzávalók:

1 kg sárgabarack
5 dkg vaj
2 dl tejszín
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál étkezési keményítő
csipet só és őrölt szegfűszeg
ízlés szerint: cukor, vaníliaaroma, őrölt fahéj


 

Elkészítés:

A barackokat 1-2 percre forró vízbe dobjuk, majd hideg vízbe tesszük, így a héját könnyen lehúzhatjuk. Kimagozzuk és darabokra vágjuk. A vajat felolvasztjuk, rászórjuk a cukrot, sót, fahéjat, szegfűszeget, vaníliaaromát, és annyi vízzel öntjük fel, hogy a barackokat ellepje. Néhány percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt, a citromlét, valamint annyi vizet, hogy a leves krémes állagú legyen. Beforraljuk, ha szükséges után ízesítjük, majd tálalásig a hűtőben tartjuk. Tálaláskor apró kockákra vágott barackot keverünk bele, de díszíthetjük tejszínhabbal is.