Menü

Legfrissebbek

Kaszásleves

pic

Hozzávalók:

30 dkg nyers, füstölt tarja
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
1 pohár tejföl
2 evőkanál olaj
1,5 evőkanál liszt
1/2 db citrom reszelt héja
2 db babérlevél
1 csokor petrezselyem
pici cukor
só, őrölt bors, pirospaprika, citromlé

.

Elkészítés:

A füstölt húst előző annyi hideg vízbe áztatjuk, hogy a víz jól ellepje. Másnap az áztató vizet leöntve róla, 2 liter vízben a húst puhára főzzük, majd a vízből kivéve félretesszük hűlni. A füstölt lébe beletesszük a hasábokra vágott sárga- és fehérrépát, az egészben hagyott vöröshagymát, a citromhéjat és babérlevelet, majd addig főzzük, amíg a zöldség megpuhul. Az olajon a liszttel és az apróra vágott petrezselyem felével rántást készítünk, a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát, hideg vízzel feleresztjük, és a leveshez adjuk. A füstölt húst kockákra vágjuk, és a levesbe tesszük. A tejfölt apránként elkeverjük néhány merőkanál forrólevessel, és ezt a habarást szintén a levesbe szűrjük. Ízesítjük - ha szükséges - sóval, kevés borssal, a maradék petrezselyemmel, citromlével és pici cukorral. Levesbetétként apró burgonyagombócokat is főzhetünk bele.