Menü

Legfrissebbek

Reszelt leves

pic

Hozzávalók:

2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyemzöld (jó nagy csokor!)
só, pirospaprika
a tésztához:
1 db tojás
liszt

.

Elkészítés:

Először a tésztát készítjük el: a tojást, pici sóval és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jó kemény tésztát kapjunk, majd a nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, és szétterítve szikkadni hagyjuk. A leveshez a zöldségeket megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. Levéve a tűzről meghintjük pirospaprikával, megsózzuk, és felöntjük 2 l vízzel. (A jobb íz kedvéért ízesíthetjük füstölt szalonnával, vagy szalonnabőrkével is.) A levest kb. 20 percig főzzük, majd beleszórjuk a lereszelt tésztát, valamint az apróra vágott petrezselymet, és addig főzzük, míg a tészta megpuhul. (Finom, és egyben nagyon olcsó leves.)

(A receptért köszönet Ferencz Margitnak Dévára)