Menü

Legfrissebbek

Palócgulyás

pic

Hozzávalók:

80 dkg marhalábszár (sertés- vagy csirkehúsból is készíthető)
1 fej nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
30 dkg zöldbab
30 dkg burgonya
1 pohár tejföl
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
só, őrölt bors, pirospaprika, babérlevél, petrezselyemzöld
6 adag/2374 kcal, 1 adag/395 kcal

 

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, rádobjuk a kockára vágott marhahúst, majd fehéredésig pirítjuk. Ekkor belekeverjük a lereszelt fokhagymát, majd meghintjük a pirospaprikával. Fedő alatt, saját levében - esetleg ha szükséges kevés víz hozzáadásával - majdnem puhára pároljuk. Beletesszük a karikára vágott répát, a kockára vágott burgonyát, és az összevágott vagy fagyasztott zöldbabot, valamint a babérlevelet, és felöntjük kb. 2,5 l vízzel. Amikor minden hozzávaló megpuhult, a lisztet a tejföllel, majd kevés forró levessel simára keverjük, és behabarjuk vele a gulyást. Tálaláskor tetejét petrezselyemzölddel hintjük meg.