Menü

Legfrissebbek

Zellerkrémleves

pic

Hozzávalók:

1 db zeller (kb. 80 dkg)
3 db közepes fej vöröshagyma
2 dl főzőtejszín
5 dkg vaj
0,5 dl olaj
1 db házias húsleves alap/leveskocka
só, őrölt fehérbors
6 adag/1555 kcal, 1 adag/259 kcal

 

 

Elkészítés:

A hagymát kockára vágjuk, és a felhevített olajon és vajon megdinszteljük. Amikor a hagyma kellően megpárolódott, hozzáadjuk a szintén kockára vágott, tisztított zellert. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük 1,5 dl vízzel. Amikor a leves forrni kezd, beletesszük a húsleves alapot/kockát, és visszavesszük a hőfokot. Ha a zeller megpuhult, a levest leturmixoljuk, vagy botmixerrel pürésítjük. Végül hozzáadjuk a tejszínt, és néhány perc alatt összefőzzük. Levesbetétként pirított zsemlekockát, levesgyöngyöt, vagy ropogósra sütött bacont tálalhatunk.