Menü

Legfrissebbek

Tárkonyos zöldbableves

pic

Hozzávalók:

60 dkg zöldbab (fagyasztott is lehet)
30 dkg sertéscomb
1 doboz tejföl
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 kiskanál tárkony
2 db leveskocka
1 csokor zellerzöld
ízlés szerint: só, őrölt bors, citromlé
6 adag/1300 kcal, 1 adag/216 kcal

 

Elkészítés:

A hús kockákra vágjuk, és a felhevített olajon pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, és addig pirítjuk, amíg a fokhagyma illata érződni kezd. Felengedjük 0,5 dl vízzel, ha felforrt, beletesszük a leveskockát, és csendes tűzön a húst félpuhára főzzük. Ekkor beletesszük a megtisztított/fagyasztott zöldbabot, az összekötött zellerzöldet, felöntjük 2 l vízzel, fűszerezzük sóval és őrölt borssal. Amikor a bab és a hús is puha, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, ízesítjük a tárkonnyal és a citromlével. Levesbetétként főzhetünk bele egy tojásból készített galuskát, vagy egy külön edényben kifőzött bármilyen levestésztát. Tálaláskor a zellerzöldet eltávolítjuk, és a tésztára merjük a forró levest.