Menü

Legfrissebbek

Karalábéleves

pic

Hozzávalók:

40 dkg zsenge karalábé
1 csokor zöldpetrezselyem
2-3 szál zellerzöld
2 evőkanál olaj
3 dkg liszt
1 dl tejföl
2 db húsleveskocka
só, őrölt bors, pirospaprika
a galuskához:
1 db tojás
liszt, só
4 adag/1010 kcal, 1 adag/252 kcal

 

Elkészítés:

A megtisztított karalábét kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon - fedő alatt - puhára pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Meghintjük a liszttel, mellyel egy kicsit lepirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, és 1,5 l hideg vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a zellerzöldet, az apróra vágott petrezselymet, valamint a leveskockát. A galuskához a tojást kissé felverjük, megsózzuk, elkeverjük annyi liszttel, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. A levesbe szaggatjuk, a tejfölt néhány kanál forró levessel csomómentesre elhabarjuk, majd a leveshez adjuk, és az egészet készre főzzük,