Menü

Legfrissebbek

Csípős-savanyú leves 2.

pic

Hozzávalók:

2 db közepes sárgarépa
1 db kb. 20 cm-es vékony szál póréhagyma
2-3 szál újhagyma
5 db közepes fej barna sampinyongomba
1/4 db zellergumó
50 gr bambuszrügy (konzerv)
2 db tyúkhúsleveskocka (vagy 1 liter húsleves, vagy csirke alaplé)
50 gr zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
80 gr üvegtészta (rizslisztből készült cérnametélt)
2 ek. szójaszósz
1-2 evőkanál fehérborecet (ízlés szerint)
1 csapott evőkanál étkezési keményítő
csilipor/Erős Pista, só, bors

 

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A zellergumót, a répát vékony csíkokra, a pórét pedig félbevágjuk, és karikákra szeleteljük. Az újhagymát a zöld szárával együtt szintén felkarikázzuk. A gombát és a leszűrt bambuszrügyet vékonyszeletekre vágjuk. A leveskockákat 1 liter vízzel felfőzzük. Hozzáadjuk a répát, a zellert, a bambuszrügyet és a gombát, majd 5 perc múlva a pórét, az újhagymát és a borsót. (Ha fagyasztott borsót használunk, ne olvasszuk fel.) Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben elkeverjük, hozzáadjuk a csiliport/Erős Pistát, valamint a borecetet. A levesbe keverjük, és ízlés szerint sóval, borssal, csiliporral, valamint a szójaszósszal fűszerezzük, és még 5 percig főzzük. Ezután a tűzről levesszük, beleszórjuk a rizstésztát, megkeverjük, és fedő alatt 3-4 percig hagyjuk, hogy a tészta megpuhuljon. Nagyon forrón tálaljuk. (Még finomabb, ha sampinyon gomba helyett shi-take gombát, illetve ennek szárított változatát (30 gr) használunk. A szárított gombát felhasználás előtt 1 órára meleg vízbe beáztatjuk, ezután vágjuk csíkokra. Az áztatólevet finom íze miatt az alapléhez használjuk fel.)