Menü

Legfrissebbek

Brokkoli krémleves

pic

Hozzávalók:

50 dkg brokkoli
1 kisebb fej vöröshagyma (de lehet póré-, vagy újhagyma is)
3 gerezd fokhagyma
2 db leveskocka
2 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
só, őrölt bors, reszelt szerecsendió
a díszítéshez:
5 dkg pirított szeletelt mandula
4 adag/1065 kcal, 1 adag/266 kcal

 

Elkészítés:

A vajban az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felaprózott fokhagymát, mellyel egy kissé összepirítjuk. A megtisztított brokkoli fás-kemény szárrészét eltávolítjuk, rózsáira szedjük, a maradék szárrészt összevágjuk, és a párolt hagymához adjuk. Felöntjük egy liter vízzel, majd a két leveskockával együtt puhára főzzük. Néhány rózsát a díszítéshez félreteszünk, a többit leturmixoljuk, belekeverjük a tejszínt. Összeforraljuk, ízesítjük sóval, őrölt borssal és szerecsendióval. A félretett brokkoli rózsákkal és a szárazon megpirított mandula szeletekkel tálaljuk.