Menü

Legfrissebbek

Francia hagymaleves 2

pic

Hozzávalók:

60 dkg vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1 evőkanál vaj
2 ágacska kakukkfű
2 csapott evőkanál liszt
1,5 dl fehérbor
1 l húsleves
só, őrölt bors
feltét:
személyenként 2 szelet bagett/zsemlekarika
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
10 dkg reszelt sajt
4 adag/864 kcal, 1 adag/216 kcal (feltét nélkül)

 

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. Az olajat és a vajat felhevítjük, rátesszük az összevágott hagymát, picit megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a vöröshagyma egy kicsit karamellizálódik. Ekkor rászórjuk a lisztet, rövid ideig tovább pirítjuk, majd felöntjük a húslevessel. Megborsozzuk, ha szükséges sózzuk, és egy teatojásba zárva beletesszük a két ágacska kakukkfüvet. Takarékon kb. 45 percig főzzük, majd beleöntjük a bort, és még 10 percig főzzük. A bagettet/zsemlét kenyérpirítóban halványsárgára sütjük, majd megkenegetjük a fokhagymával, egy kevés olívaolajjal, tetejükre szórjuk a reszelt sajtot, melyet - előmelegített - sütőben, vagy grillben ráolvasztunk. A szeletek a forró leves tetejére helyezzük, és így tálaljuk.