Menü

Legfrissebbek

Meggyleves

pic

Hozzávalók:

50 dkg meggy
20 dkg cukor
1 db fahéjrúd
6-8 szem szegfűszeg
1 db citrom
2 dl főzőtejszín vagy tejföl
4-5 evőkanál liszt

 

Elkészítés:

Először a fűszereket főzzük meg: a fahéjat, a szegfűszeget, néhány citromkarikával kevés vízben felforraljuk (un. redukciót készítünk), majd teaszűrőn átszűrjük. Hozzátesszük a kimagozott meggyet, cukrot és kb. liternyi vízzel, felforraljuk. Közben elkészítjük a habarást. A tejszínt/tejfölt liszttel simára keverjük, és a forró meggylével felhígítjuk (un. hőkiegyenlítést végzünk, hogy a habarás ne csapódjon ki a forró levesben), majd hozzáöntjük a meggyléhez. Újból felforraljuk, és ha kell, ízesítjük még cukorral, esetleg citromlével. Hidegen, esetleg tejszínhabdíszítéssel tálaljuk. (A meggy mellett használhatunk még egyéb gyümölcsöket is, pl.: őszibarack, szilva, alma, stb.)