Menü

Legfrissebbek

Tárkonyos pulykaraguleves

pic

Hozzávalók:

50 dkg pulykamell
15 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
1 fej vöröshagyma
15 dkg zöldborsó
10 dkg zeller
1 db zöldpaprika
10 dkg gomba
1 db leveskocka
1 evőkanál szárított tárkony
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, citromlé
6 adag/1895 kcal, 1 adag/315 kcal

 

 

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott pulykamellet, amelyet fehéredésig pirítunk. Beletesszük a szintén felkockázott sárga- és fehérrépát, zellergumót, valamint a zöldborsót, a felszeletelt gombát, és az egészben hagyott zöldpaprikát. Sóval, borssal ízesítjük, és folyamatosan kevés víz hozzáadásával, félpuhára pároljuk. Felöntjük 1,5 l vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, és addig főzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak. A hideg tejszínt csomómentesre keverjük a keményítővel, besűrítjük vele a levest, megszórjuk a tárkonnyal, majd tálalás előtt a zöldpaprikát kivesszük belőle, és ízlésünknek megfelelő mennyiségű citromlével pikánsra savanyítjuk.