Menü

Legfrissebbek

Meggykrémleves 2

pic

Hozzávalók:

50 dkg fagyasztott meggy
10 dkg kristálycukor
1/2 db citrom
1-2 db fahéjrúd
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál étkezési keményítő
1 dl tej
10-15 szem szegfűszeg
pici só
4 adag/1054 kcal, 1 adag/263 kcal

 

 

Elkészítés:

A cukrot, fahéjat és szegfűszeget, felkarikázott citromot kb. 2 dl vízben jól kiforraljuk, majd a tűzről levéve átszűrjük. A meggyet kiolvasztjuk és kimagozzuk. Az átszűrt fűszeres cukorsziruppal együtt krémesre turmixoljuk, majd a meggypürét a főzőtejszínnel, 2 dl vízzel, csipet sóval elkeverjük. Lábosba tesszük, felforraljuk, és behabarjuk a hideg tejjel csomómentesre elkevert keményítővel. Ha szükséges ízesíthetjük még cukorral vagy citromlével, ha túlságosan besűrűsödne tejjel vagy vízzel hÍgítsuk.