Menü

Legfrissebbek

Meggykrémleves

pic

Hozzávalók:

60 dkg meggy
20 dkg kristálycukor
3-4 fahéjrúd
10 szem szegfűszeg
2 karika citrom
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál étkezési keményítő
csipet só
6 adag/1626 kcal, 1 adag/271 kcal

 

 

Elkészítés:

Először a fűszereket főzzük meg: a fahéjat, a szegfűszeget, a citromkarikákat 0,5 l vízben felforraljuk (un. redukciót készítünk), majd teaszűrőn átszűrjük. Hozzátesszük a kimagozott meggyet, cukrot, sót, és egy liter vizet, felforraljuk. Néhány percig főzzük, majd leszűrjük. A meggyet 2-3 merőkanál lével leturmixoljuk. Hozzáöntjük a maradék léhez, és visszatesszük a tűzre. Közben elkészítjük a habarást: a keményítőt először kevés hideg vízzel, majd a tejszínt is hozzáadva simára keverjük, és a forró meggylével kicsit felhígítva a leveshez keverjük. Újból felforraljuk, ha szükséges ízesítjük még cukorral, esetleg citromlével. Hidegen, tojáshabgaluskával, vagy tejszínhabrózsával díszítve tálaljuk.