Menü

Legfrissebbek

Francia hagymaleves

pic

Hozzávalók:

30 dkg vöröshagyma
10 dkg póréhagyma
1,5 dl fehérbor
9 dl húsalaplé (vagy húsleves kockából készült lé)
4 dkg vaj
2 evőkanál olaj
só, őrölt bors, esetleg 1 ágacska kakukkfű

összesen: 4 adag/859 kcal, 1 adag/214 kcal (feltét nélkül)

 

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, és a felhevített olajon és vajon üvegesre pirítjuk. Meghintjük a liszttel, kicsit pirítjuk, majd a tűzről levéve felöntjük a hús alaplével és a borral. Simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk a kakukkfüvet. Kb. egy órát főzzük, amíg a hagyma teljesen pépessé fő. Ekkor leturmixoljuk, és ha szükséges után ízesítjük. Tálalhatjuk kisebb cipókban, melyet előtte sütőben megpirítunk, vagy szintén sütőben pirított, sajttal megszórt kenyér vagy zsemle karikákkal.