Menü

Legfrissebbek

Fokhagymakrémleves

pic

Hozzávalók:

10 dkg vöröshagyma
5 dkg fokhagyma
4 dkg vaj
3 dkg liszt
2 dl tejszín
1 l húsleves, vagy 2 db leveskocka
1 ág, vagy 1/4 mokkáskanál szárított kakukkfű
kevés reszelt szerecsendió
kevés petrezselyemzöld
só, őrölt bors
összesen: 4 adag/1152 kcal, 1 adag/288 kcal

 

 

 

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a vajon megdinszteljük. A fokhagymát nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük, és a vöröshagymára dobjuk. Rövid ideig együtt pirítjuk. Ezután rászórjuk a lisztet, mellyel szintén csak kis ideig pirítjuk, nehogy a fokhagyma megégjen és megkeseredjen. Hozzáadjuk a húslevest, illetve a leveskockákból készített levet. Takarékon 15-20 percig főzzük, közben sózzuk, borsozzuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt, a kakukkfű levélkéket, valamint a reszelt szerecsendiót. és még néhány percig főzzük. Az elkészült levest leturmixoljuk, és sajtos pirított kifli-, vagy zsemlekarikákkal tálaljuk.