Menü

Legfrissebbek

Karfiolleves

pic

Hozzávalók:

50 dkg karfiol
2 l húsalaplé vagy 2 db húsleveskocka
1 csokor petrezselyem
néhány szál zellerzöld
1 db TV paprika
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
só, pirospaprika

összesen: 4 adag/560 kcal, 1 adag/140 kcal (levesbetét és tejföl nélkül)

 

Elkészítés:

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és alaposan megmossuk. A karfiolrózsákat a húsalaplében, vagy a leveskockából főzött húslevesben feltesszük főni. Belerakjuk a zellerzöldet és a zöldpaprikát, és megsózzuk, ha nem kellően sós. Közben a lisztet az olajban halvány zsemleszínűre pirítjuk, levéve a főzőlapról belekeverjük a pirospaprikát, kevés hideg vízzel csomómentesre elkeverjük, és a leveshez adjuk. Mikor a karfiol megpuhult, a levesbe szórjuk a finomra vágott petrezselymet. Levesbetétként apró galuskákat főzhetünk bele, de bármilyen levestészta jó hozzá. (Ha a levesbetétet száraztésztából készítjük, azt külön főzzük ki, tálaláskor tejfölt is adhatunk hozzá.)