Menü

Legfrissebbek

Gombakrémleves

pic

Hozzávalók:

50 dkg gomba
15 dkg vöröshagyma
2 evőkanál olaj
3 db húsleveskocka
2 dl főzőtejszín
2,5 dkg étkezési keményítő
só, őrölt bors, kevés snidling vagy petrezselyemzöld
 

összesen: kb. 5 adag/905 kcal, 1 adag/181 kcal

 


 

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, és a felhevített olajon megdinszteljük. A gombát - egy kivételével - szeletekre vágjuk, rászórjuk a párolt hagymára, picit sózzuk, megborsozzuk és puhára pároljuk. A  húsleveskockákból 1,5 l vízzel levest főzünk - meg finomabb, ha húslevest használunk hozzá. A párolt gombához egy merőkanál levest adunk, és az egészet botmixerrel krémesre keverjük. Hozzámerjük a többi levest, végül a tejszín és a keményítő keverékével besűrítjük, és készre főzzük.   A félretett gombát - egészben - vékony szeletekre vágjuk, pici olajon megpirítjuk. Tálaláskor a levest megszórjuk apróra vágott snidlinggel vagy petrezselyemmel, és ráhelyezzük a pirított gombaszeletkéket.