Menü

Legfrissebbek

Póréhagyma krémleves

pic

Hozzávalók:

1 szál póréhagyma (kb. 30 dkg)
4 dl húsleves
2 dl főzőtejszín
3 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld
1-2 szál kakukkfű
1 evőkanál olaj
só, bors, reszelt szerecsendió, lestyán
a díszítéshez:
fenyőmag, snidling, baconszalonna, grissini

kb. 2-3 adag, összesen: 758 kcal
(bacon, grissini és fenyőmag nélkül)

 

 

Elkészítés:

Az apróra vágott póréhagymát az olajon párolni kezdjük. Mikor a hagyma már "összeesett", hozzáadjuk a kés fokával összenyomott és finomra vágott fokhagymát. A hagymákat kis tűzön, nehogy a fokhagyma megégjen, tovább dinszteljük, majd hozzáöntünk egy kevés húslevest, sót, az apróra vágott petrezselymet, a leszárazott kakukkfüvet, valamint a többi fűszert. Mikor a hagyma teljesen szétfőtt, beleöntjük a főzőtejszínt. Kicsit összeforraljuk, majd turmixgépben, vagy botmixerrel krémesítjük, végül hozzáöntjük a maradék húslevest, és egyet forralunk rajta. Tálaláskor a levest megszórjuk apróra metélt snidlinggel, valamint a serpenyőben megpirított fenyőmaggal, és melléadjuk a grissini rudacskákra feltekert pirított baconszeleteket. (A pirított fenyőmag ötletét a Vacsoracsata adta, de nagyon passzol ehhez a leveshez.)